Arhiv novic

Mednarodna zveza za mladinsko književnost (IBBY) vsako leto 2. aprila, na rojstni dan pravljičarja Hansa Christiana Andersena, praznuje mednarodni dan knjig za otroke.

V Slovanski knjižnici tudi letos nadaljujemo s projekcijami iz Cikla češkega in slovaškega filma.
KBOb 110. obletnici rojstva Kristine Brenkove in ob 2. aprilu, mednarodnem dnevu knjig za otroke, smo v Mestni knjižnici Ljubljana (v koordinaciji Pionirske in Knjižnice Bežigrad) zasnovali bralnospodbujevalno akcijo Glasba besed Kristine Brenkove in besede o glasbi: 110 kakovostnih bralnih predlogov in jo povezali z letošnjo poslanico Ameriške sekcije IBBY Glasba besed, pesnice Margarite Engle in ilustratorja Rogerja Mella.
Obiskovalce Knjižnice Škofljica obveščamo, da bomo od 2. marca 2021 dalje članom omogočali prevzem predhodno naročenega gradiva in vračilo gradiva. Prevzem in vračilo bomo opravljali v Kulturni dvorani Občine Škofljica na Šmarski cesti 3.
Občine, ponovno vabljene k prijavi na natečaj, ki poteka od Prešerna do Prešerna, od 8. februarja do 3. decembra.

Strokovne srede so nacionalni projekt izobraževanja mladinskih in šolskih knjižničarjev ter širše zainteresirane strokovne in laične javnosti, ki jih zanima vzgoja za kakovostne mladinske knjige in kakovostno branje. Potekajo v organizaciji Pionirske – centra za mladinsko književnost in knjižničarstvo od leta 1972 vsako drugo sredo v mesecu.

Na kulturni praznik smo s Prešernom potovali po železni cesti in se iz Ljubljane pripeljali vse do morja. Ustavljali smo se na peronih in se vsakič znova malo oddahnili od vrveža sonetov ter hitrega plesnega koraka Povodnega moža. Cilj je bil morje, kjer je Povodni mož zazibal Urško, gledalci pa so se mudili ob sonetih.

France Prešeren žal ni dočakal prihoda vlaka v Ljubljano leta 1849. Umrl je približno pol leta pred uradno otvoritvijo odseka proge Celje – Ljubljana (16. 9. 1849) cesarske južne železnice, ki je preko Ljubljane povezovala Dunaj in Trst. Očitno se je vlaka zelo veselil in bi se z veseljem popeljal z njim, zato ga vzemimo v svojo družbo in se usedimo na vlak!
Izložba v Knjigarni Konzorcij ima novo preobleko, ki jo je zasnovala akademska slikarka in ilustratorka Maja Kastelic. V njej sije knjižna bera zlatih hrušk skupaj z literarnimi junaki, ki so pokukali iz knjig. Jih prepoznaš?
Stran 1 od 68

thlsidebar

pionirska


Koledar

« Oktober 2021 »
Po To Sr Če Pe So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri